whoopy whoopy whoopy whoopy whoopy whoopy whoopy whoopy whoopyPagina's: Eerste Vorige Pagina 27 van 28 Volgende Laatste
Items per pagina:


Geplaatst op 04-04-2011
Wat een dag!!!

Dacht je vandaag de laatste hand te leggen aan het leeg maken van de salon, haal je het aanrechtblad weg, begint de afvoer opeens te lekken en dan bedoel ik niet de slang, maar de pijp die diende als huiddoorvoer.
 
Snel de opties bekeken hoe dit op te lossen, want tenslotte gaat hij toch over een paar weken uit het water en zou een nood reparatie dus kunnen.

Besloten een houten prop erin te slaan maar toen bleef hij  nog steed lekken, alleen nu veel harder. Gelukkig waren ze in de jachthaven in de gelegenheid het schip in de hijskraan te hangen zodat we niet zonken.

Lasser gebeld, die had gelukkig even tijd en was binnen een uur bij ons en heeft vakkundig een plaatje gelast over de lekke huiddoorvoer.

Nou gelukkig is het nu gebeurd, want na een beetje wiebelen aan de pijp van de afvoer brak hij voledige op de lassen af, hij bleek dus volledig weggeroest te zijn.

Weer heel wat geld armer, 90 euro voor het hijsen en wat die lasser gaat berekenen weten we nog niet, maar in ieder geval weer een schip wat drijft.

Voordeel van dit gebeuren... we konden wel lekker meteen alle rommel dat we eruit gesloopt hebben makkelijk uit het schip halen.

Wordt vervolgd.

groetjes Ronald en Christa

P.s foto's volgen

Geplaatst op 01-04-2011
Vandaag weer verder gegaan met het slopen van de salon en eigenlijk met het zelfde resultaat als vorige keer,  lichte roestvorming op alle wanden, gelukkig niets schokkends.

Wel kwam ik er toen ik de vloer eruit haalde achter dat er 3 cm water in de bodem stond, dit had ik niet eerder kunnen zien omdat de vorige eigenaar de vloer geheel dicht had gemaakt zonder inspectie luiken erin te maken.

De roest was daar gelukkig niet zo zwaar omdat hij er vijf kilo teer in had gesmeerd, nou om dat te verwijderen was ik wel even bezig. Dikke plakkerige troep dat teer,  je vraagt je af waarom iemand dat niet fatsoenlijk behandeld.  Maar goed, dit soort grapjes waren we al vaker van hem tegen gekomen.

Helaas is een van de dragers van de houten vloer in het midden weggeroest maar dat is eenvoudig op te lossen door daar een stalen strip op te bouten, dan ondersteund die hem weer.

Nu eerst de boel lekker laten drogen en het vele hout en vuilniszakken met resten piepschuim van de boot af zien te krijgen,
dat wordt nog een hele wandeling over de 100 meter lange kade.


 

 

 

Wordt vervolgt
Groetjes Ronald en Christa

Geplaatst op 28-03-2011
Vandaag een begin gemaakt met het leeghalen van de salon. In de punt begonnen en zoals verwacht na het verwijderen van de isolatie “Roest”

Ik ben van plan het als volgt te behandelen. Eerst goed schoonmaken, losse delen Roest wegsteken, opschuren en dan ontvetten, hecht primer erover en dan bottomcoat erover. Wat denken Julie, is dit goed genoeg of zijn er nog andere suggesties? Verder ligt er in de kiel voorin beton, zou dat als ballast zijn gebruikt??

O ja, op de valreep nog even morse handel voor 20 euries van marktplaats gekocht.

Tot laters Ronald

Pagina's: Eerste Vorige Pagina 27 van 28 Volgende Laatste
© 2018 - All rights reserved - Wibbo webdesign